Sunday, January 23, 2011

Ok imagine aku adalah Bill Cosby doing my stand up routine. And here are the jokes.

"The worst part of being a fat guy is that everybody think youre fat because you happy. Thye would say things like “wah dah gemuk sekarang. Maklumkah hati dah senang ye?

Mereka anggap semua lelaki gemuk adalah happy.
Mereka anggap semua manusia kuat makan sebab mereka fikir bila manusia makan, diaorang takde masalah.

Antara soalan yang paling jijik adalah restoran kegemaran.
Ini soalan-soalan orang zaman moden.Zaman orang senang zaman orang banyak duit. Orang zaman Jepun takde tanya-tanya soalan macam ni.
Aku takde restoran kegemaran. Semua restoran adalah restoran kegemaran aku.

Dan kemudia disuratkhabar pada hujung minggu pasti ada artikel tentang masakan baru. Siapa yang baca semua ni? Dan yang paling peliknya, kemana-mana kamu pergi pun orang akan pesan makanan yang sama saja.
"mamak! roti canai satu!"
.....dan air teh tarik.
Tak perlu anak Chef Wan nak jalan-jalan jauh-jauh nak cari makan. Kita makan benda yang sama aje tiap-tiap hari.Tak kebulur pun. Gemuk lagi adalah.

Bercakap tentang chef wan.....The best chef in the world are male. makin besar pangkatnya makin tinggi topi apronnya. tahu kenapa makin tinggi pangkat makin tinggi topi?
Senang nak curi makan kalau ada barang lebih.

Lelaki lebih pandai memasak daripada perempuan. Itu hakikat yang pelik. Maksudnya lelaki lebih pandai potong bawang, gaul sambal dari perempuan.

Tak apalah, asal jangan cakap perempuan lebih pandai memandu dari lelaki.

Semua chef yang hebat adalah lelaki kurus.
Tengok Jimi Oliver. Dia kurus. Dia boleh pakai jeans. Chef wan bukanlah lelaki gemuk,Chef yang baik patut gemuk macam Pavarotti. Jangan percaya lelaki kurus sebagai chef yang baik.
Kalau dia taknak makan makanan yang dia masak, takkan kita nak makan?

Mungkin sebab itu Burger King tak pernah tunjuk siapa yang masak burger diaorang.

Kadang-kadang kita dengar mid age people say something like “Oh I stop counting my age when I reach 35”
Me? I stop counting my perut after it reach 35.

Dulu my wife try to buy me my pants. Dia Tanya size pinggang saya berapa? Aku cakap saya tak tahu. Aku cakap jangan beli seluar, beli kain pelikat, takde saiz.

Orang zaman dulu memang demokratik, takde diskriminasi pada orang gemuk. Semua pakai kain pelikat. Seluar takde size. Sekarang semua ada size. Burger King pun ada size.
“Encik nak medium ke large?”
Sistem kasta bermula dari saiz pinggang manusia."

3 comments:

syahrulfikri said...

sistem kasta makin gemok makin tinggi darjat atau makin kurus lagi bagus?

saat omar said...

..Makin gemuk makin kuat makan.

MOLOKO said...

Dude aku kalau add lagi kilo- kena grounded dude! Kata mereka nak jimat fuel- that's why weight kena maintain...fuhhh*