Thursday, July 9, 2009

Hobi yang bukan hobi

Aku pun tanya hobi masing-masing.
"Hobi saya melepak"
"Hobi saya window shopping"
"Saya takde hobi"
"Hobi saya tidur"
Jawab mereka.

Aku pun cakap... takde ke hobi membaca ke, menulis ke.....semua geleng kepala. Takde.
"Habis tu kau masuk sini buat apa?!"

Hobi tidur masuk Universiti buat apa?

Kan?

7 comments:

zurina omar said...

derhaka nya masuk U tiada hobi membaca n menulis.
:DD

Anonymous said...

Student U kalau tak rajin baca buku tak dapat ilmu, takde kualiti....

Student U kalau terlebih baca buku pulak dia jadi Pro-Komunis...

So mana lagi elok?

idmalina mohamad ideris said...

ke masuk u hnya nak digelar siswa dan siswi...?
aduh,tak de plan utk masa dpan ke diorang ni....
hrap satu hr nnti hobi diorg ni akn berubah la kan...
klau mcm tu jugak mmg buang masa dia dan org lain...

AAH said...

hahaha..baru2 ini saya juga bertanya pada pelajar baru semester ini, selepas tayangan laskar pelangi : siapakah ur favorite film director?
jawabnya bergelar mahasiswa : ahmad idham.

ryann said...

masuk u secara tak sengaja le tu

saat omar said...

Zurina, Idmalina, Aah, Ryan...Kalau diikutkan mmg tak ramai pelajar M yang suka membaca buku, tapi bila dah masuk U kenalah rajin-rajinkan diri untuk dekatkan diri pada ilmu...

Tapi kalau student cakap hobinya tidur..mmg itu satu kenyataan yang menakutkan hehe

kekure said...

erk..yg cakap hobi tidur tu cam aku jeh..mungkin ko patut rephrase:apa hobi utama kamu?mana tau hobi membaca dan menulis tu tersenarai sebagai hobi no 6 ke 8 ke..mana tau kan?