Thursday, December 11, 2008

Saya dah bujang semula....

..sekarang aku dah bujang semula.

benda pertama yang aku buat bila bujang adalah makan Burger King. ..Whooper Black Pepper ok! (kasi lu orang terliur sikit).....Lepas tu baru aku makan Big Mc. dan kalau aku pergi KLCC mungkin aku singgah makan kat A&W....

Bila bujang beberapa persoalan bermain difikiran aku;
1) DVD apa aku nak beli?
2) Wayang apa aku nak tengok?
3) teater mana aku nak pi?

Only later baru aku realize masalah aku sebenarnya yang patut aku pikir adalah...
1) Bagaimana nak pakai washing machine.
2) macamana nak kemas rumah ni?
3) kedai mana aku nak makan?
4) mana jaja sorok penyapu ni?
5) kedai dobi mana aku nak hantar pakaian aku ni? (since aku tak reti nak pakai washing machine )
6) Mana diaorang sorok plastik sampah ni?
7) Boleh makan lagi ke biskut ni?


aku hanya menunggu masa sahaja untuk rumah aku berselerak (baru seminggu rumah aku dah tak terurus hehe) Then barulah rasa thrill hidup sebagai orang bujang..Setakat ini cuma ruang tamu dipenuhi dengan magazine, DVD, suratkhabar, bantal sahaja...tak cukup berselerak lagi. Tak cukup thrill...But so far so good.

susahkan hidup tanpa perempuan ni?

6 comments:

Hanim said...

Men...u can't live with them you can't live without them. huh!

Ni sama la ni jenis cam laki aku ni, aku balik kg 4 hari bila balik rumah balik dengan seleraknya rumah, bila bukak tudung saji dengan mihun yang aku masak tinggalkan utk dia sebelum aku balik kg ari tu dah berkulat...ayyoooo

syahrulfikri said...

haha kita makan sesama la saad, apa susah... hantar dobi sama dgn aku, lepak tgk dvd dgn aku.... weekend tido umah aku, gi karaoke.... apa lagi?

Christina said...

haha... kesian jaja kena kemas nanti! ooooo... bully! repot pulis!

:-P

idmalina mohamad ideris said...

hahaha...klakar la cik saad ni...aduih,tergelak sorg2....you are simply person!

Fiona Kab said...

Bujang ke solo en. Saad? Heheehe! Bujang temporary!

CT Cutielady said...

bujang!!! adehhh perahsantan lah saad ni...