Monday, December 8, 2008

:)

hes a big boy with tough body...id say its good since hes father is a bit 'lembik' lol...In barbarian war,in sword and sandle battle they would be put hein front to fight Agamemnon armys...

Now hes fine walaupun kandungan kuningnya masih ada (dan masih lagi ke hospital untuk check up and all) but at least we finally get him out of hospital after 6 days they put him there under the light...Kesian dia.

me gonna keep this picture...kalau Naufal nanti nakal, me gonna show him this picture just to reminds him that he once a fragile tiny baby.

Its a tough time not for him but for us too cause sejak dari awal budak ni tak pandai hisap susu....mak dia sampai nak nangis mengenangkan nasib anaknya...(tak pandai menyusu dan diletak dibawah lampu) Dan bila aku tengok mak dia nak nangis, aku pun turutlah nak nangis. Semua ini mengingatkan aku sebuah filem yang aku tengok 24 jam ketika kecil dulu. A film which i consider one of the best AR Tomple performance that Adlin Aman Ramly cannot top until this day. ianya sebuah secene dalam filem Ahmad Albab yang Saloma nyanyi ketika Ahmad Albab tak berhenti menangis.ketika itu Ahmad albab berhenti menangis dan tertidur dan ketua kampung and the gang melawatnya...Salome sings a beautiful songs while Ahmad Albab tidur nyenyak dalam pangkuannya ..I sing that song to confort myself. Now i understand how Syawal, Saloma dan Ketua Kampung Pening lalat, Umar Mualim rasa ketika itu.

ucapan terima kasih yang tak terhingga kepada emak dan anak saudara Yani yang banyak membantu menyuapkan susu dari camca kecil ke mulut Naufal ketika budak ini masih lagi terkial-kial cuba menyusu. Untuk membalas jasa mereka aku belanja Yani Mc Donald ketika pulang kerumah.

7 comments:

~!D@~@NG@~ said...

Hope everything goes well yeah Saat, insya Allah. Amin... Semoga Naufal menjadi anak yg soleh dan cepat-cepat pandai minum susu! :D

idmalina mohamad ideris said...

salam cik saad...
selalu tersenyum sendirian setiap kali baca blog cik saad ni...you are so unique person.

heal man said...

sayer rase brO kene nengOk citer Los n Faun arahan afdlin shauki.. mungkin diOrang leh carik sebab nye kOt..

coffeeHolic said...

tu penanda dia bijak pandai nnt
jgn risau=)

saat omar said...

ty Anga...

idmalina? lol...unique? dah cam Hulk pulak hehe

lol heal man..best kah itu movie? sudah tengok ka?

harap2 lah jaja hehe...

Fiona Kab said...

He is indeed a strong little boy, En. Saad!

CT Cutielady said...

hmmm... nengok Naufal kat incubator tu teringat anak aku Nabil pun sama gak lagi sebulan baru kuning dia hilang.
Semoga Naufal menjadi anak yg soleh!! Amin