Tuesday, February 22, 2011

A

Fuck Art, lets celebrate life.

Semalam aku bosan, aku buat opis aku kerja ni macam bapak aku punya- masa lunch aku pergi tengok wayang Rite dan Disini Ada Hantu. review? fuck off. Thats my own experience mate,I paid for the tickets and sure I wont share it with u.

whats with people giving stars to movie anyway? oh this movie is one star, that movie is two star, and James Cameroon's is five star. Ingat apa? hotel ke?

Movie is bigger than star, than any star.

Why star anyway? kenapa tak pakai bulan sabit? Lebih Islamic.
Ah another illuminati conspiracy to turn muslim into jewish worshipper.

kereta Jaja rosak lagi. Hari tu dah rosak kat highway. Kena rm400 lebih. Tapi cina tu pakai second hand punya ekzos gak. Ingatkan dah ok tettiba Semalam rosak kat highway lagi. Kena tarik lagi. Sampai aku terpaksa ambik anak 6 bulan kat nursery naik motorsikal. Kesian budak, sampai pukul 11 tak dapat minum susu. Ah sampai aku miss Kembar Siang. Aku harap filem itu sebagus Hantu Siang.

Well anyway back to Jaja. AKu suggest dia beli kereta baru. BMW ke Mercedes ke. tapi dia nak aku sponsor gak. yang tu aku tak faham. gaji dia lebih besar dari aku. tapi aku jugak yg nak kena sponsor dia.Takpelah, pakailah Kancil tu lagi.Mungkin dia patut naik motorsikal macam aku.

so hows life u might ask. So far so good.

Cuaca makin panas. Aku kena tambah beli aircond. Mungkin sebab itu aku suka tengok wayang; aku dapat aircond free.

Revolusi di Mesir dah berakhir; and the good thing is Pyramid still in good condition. Bila aku dengar Mesir chaos aku pikir aku nak kesana dan curi mummies macam orang Black pecah masuk supermarket in LA riot 91.
tapi itu tak berlaku. Mereka hanya kecoh-kecoh di city centre sahaja.Boring.

Ada beberapa benda yang patut buat aku excited. Radioheads new album?
Tengok video Thom Yorke macam In Rainbows je bunyinya. Gitar mana oi Gitar?! They should do what Bjork is doing with her new album;collaborate with African singer. Macam yang Brian Eno buat tahun 1970an dulu dengan David Byrne dan Talking Head's three early album.

ah bila european nak inspiration they tend to look for African inspiration. Sejak awal 1900an lagi ok! Ni fakta yang Picasso taknak mengaku.

Sekarang aku terlibat dengan World War 3. Internet wars. jadi virus kat facebook Group. Kerja aku pertahankan kumpulan Balas dari tohmahan-tohmanan penyokong kumpulan lain. Kau mesti tak paham apa yang aku cuba katakan kan? takpe. ignore it


so hows life tanya kamu?

So far so good I cant complaint. I miss my son tho. been a long time since I really missed anybody. I cant write Aku mula rasa nak menangis. Fuck it I start to sound like Eminem now.

Ini hujung Februari. Ah tahun ni aku lupa nak buat ritual yearly aku: Mendengar lagu Alleycats Sekuntum Mawar Merah Sebuah Puisi. Ah lepas tulis ni aku akan ke 4 Shared dan cari lagu tu

Oh ye Road tax motor aku dah mati. 3 Februari. nak renew insurans semua kena bayar RM200 lebey. Aku takde duit. Duit dah habis aku beli Cornetto. Ada juga beberapa kejadian dimana aku melalui road block. Tapi mungkin sebab muka aku ni nampak baik. aku tak ditahan. Haha.
yang peliknya polis ni giat tahan penunggang motorsikal,berlmabak-lambak road block tahan motorsikal dan penunggangnya, sedangkan pemandu kereta dia tak usik lansung. Biased!

So hows life u might ask? Im cool. Im working. Im writing. I have fun. I listen to good music. I miss my mom I miss my son I miss my youth. And so far no one can proof the existence of travel machine to me but its ok its allright I always have a memory of all of them. Of all things that makes me wanna go back and live the life that I once had. The one where I was young and healthy and running.

Oh ye aku ada hobi baru. Its been a while since I have a hobby, mean really really have a hobby. Hobi baru aku? jeng je jeng.....gardening. Yeah. Its cool. AKu akan bangun pagi dan siram pokok bunga. Bila balik opis, aku akan siram pokok bunga. Itu benda yang aku buat first thing in the morning and the first thing when i back at home from working. Menyiram pokok bunga membuatkan aku rasa live. Thats the best thing I ever done to a plant. Mungkin kalau ada masa terluang aku akan mula cuba memancing pula.

So life is like the name of that tv brand. LG. Lifes good.

We celebrate life first.

If that doesnt work then we change our motto;Fuck life, and lets celebrate art then, ok?

6 comments:

MOLOKO said...

How i wish i cant fuck routine like what you did..I'm so up high in the air bro... tired dude!

syahrulfikri said...

ur the best beb.... !!!

wey jom nonton wayang hari ni.... ? ko masih hutang aku satu movie hihihihi... kali ni aku tak lupa....

Anonymous said...

hobi owng tua. salute bro..

Anonymous said...

next time tell me la.. I can help to pick up your son..tak culiknya..kurang2 pun aku bawa balik rumah jer..tu la guna relatives dok dekat..

wehh you can find a cheap2 pasu at Merbau sempak..you know or not?

-Aku yg Malas nak log in-

saat omar said...

Salmah? kau ke tu? Aku taknak menyusahkan jiran hehe

Merbuk Sempah kat mana?

JudGe JawS said...

jom beli pokok bunga!!!... ahakkss