Thursday, August 5, 2010

`




Ada satu kegilaan tentang menulis blog yang sukar untuk aku jelaskan.

Kerana walaupun tanpa tajuk yang baik, tanpa cerita yang baik aku tetap mahu menulis.

Tapi untuk siapa?

Entah.

Inilah yang terjadi bila aku duduk depan komputer.

gatal tangan kata Shahnon Ahmad.

Aku ada beberapa minit lagi sebelum Rizal memanggil aku untuk sembahyang Jumaat.

2
Tadi aku layan wikipedia lagi, subjek yang sama. Dari Castllemmarresse War ke Maranzoni ke Vito Genevese ke Five Crime Families John Gotti dan akhirnya ke Aryan Brotherhood ke Le Mene dan apa entah lagi.

Persoalan how Mafia family can survive in 21st Century masih menjadi persoalan utama aku. Setakat ini menonton siri Sopranos tak banyak menjawab persoalan itu (Aku baru je habis season 1st)


Kesimpulannya;Ah I wont survive a day in prison. fikirku lagi.

Jadi cita-cita aku nak humban student yang malas dan loya buruk ke luar tingkap mungkin patut aku lupakan saja.

3
Whats next for weekend screening?

Oh no not another French movie. Dah banyak sangat heavy movie. Aku patut hiburkan hati aku dengan filem2 jenaka dan lawak bodoh. Jackass 3 belum tengok lagi. Apa lagi Steve O nak bakar untuk menghiburkan orang yang dahagakan lawak absurd macam aku ni?

Dan wayang? SALT? oh come on. Aku menonton filem Angelina Jolie? kau ingat aku apa? Suhaimi Sukiman?

Takde movie yang menarik perhatian aku lately. tak jugak M Night Shyamalans itu. Ya dulu aku secara overnya meletak pengarah itu sebaris dengan Alfred Hitchcock.

Bila selesai menonton Happening dulu, I told my friend "Aku masih lagi belum give up dengan Night Shyamalam " dan dia pun turut mengangguk iya.
But Last Airbender?
Entahlah. Tak menarik perhatian aku untuk menontonnya.

Oh ya, aku rasa Astro aku dah kena potong.

3 comments:

syahrulfikri said...

last week review kat Star kasi teruk gila babi kat last airbender... sampai dia kata dont waste your money and time to go watch it..

MOLOKO said...

Due to mom's condition- aku jadi less motivated untuk update blog, cukuplah dengan membaca tulisan kengkawan :)

saat omar said...

dont give up on M Night, Ajin...

Aku pun pikir nak slow sikit berblog dibulan puasa ni Shah...kalau nak sembang pun, pasal makan je lol