Wednesday, July 21, 2010

















Dah lama aku nak cuba transfer this into canvas. Tapi tak berhasil.

Menggunakan berus cat tak dapat menghasilkan kesan yang aku mahukan. Berus lembut.
Ada sesuatu tentang pen mata bulat yang memberi kepuasan bila aku melukis / doodle macam ni.

Basquiat dapat efek yang dia mhukan dengan menggunakan oilstick .Oilstick ni hanya boleh pakai ditempat yang beriklim sejuk. Cuaca macam di Malaysia ni tak boleh dapat efek yang sharp macam tu kerana oilstick akan jadi cair.

Pastel pun efeknya tak setajam. Tak cun.

Jadi sehingga kini hanya pen Kilometriko sajalah yang bertakhta dihati.

6 comments:

Jimi And Short Story About Dia said...

perghh..berseni jugak ko yer. cayalh.

saat omar said...

Conteng-conteng Jimi...:)

MOLOKO said...

Nie hadiah satu kat saye brader work on paper tuh- boleh saye framekan for my SARANG

Fontonk said...

terbaik lah lukisan

saat omar said...

Molok..nak yg digital copy je..nak yg original nanti aku kasi k.

Fontonk Lemmy :)

syahrulfikri said...

itula sometimes mmg susah nk explore dgn medium basah ni... susah nk lepas geram :)