Wednesday, July 7, 2010

0



benda2 yg aku belajar tentang Amerika dari Hollywood

1) semua anak panggil ayah dengan nama keluarganya. hanya Steve Martin dalam Fathers of the Bride tak suka ini.

2) Lelaki Cina yang bekerja sebagai waiter biasanya pandai seni mempertahankan diri.

3) Yahudi adalah bangsa yang berkira dan kedekut.

4) Semua saintist takde masa untuk sikat rambut.

5) Penggiat teater adalah gay.

6) dalam kumpulan manusia seramai 4 atau 5 orang, seorang pasti negro.

7) Nak masuk kerumah tak payah tanggal kasut.

8) Di US takde orang naik Honda Cup, motor paling laris didunia.

9) Bila tuan punya toy keluar bilik, barang permainan mereka akan bercakap sesama sendiri.

10) Peti ais mereka sentiasa penuh dengan makanan.

11) Polis tak ngam dengan FBI.

12) FBI tak ngam dengan CIA.

13) CIA tak ngam dengan polis.

14) Semua secret agent pakai cermin mata hitam bila bertugas. (refer Taxi Driver)

15) Semua Italian ada mafia. Atau sekurang-kurangnya adik beradik ,sepupu pipit mereka ada bau -bau bacang dengan mafia.

16) ....... Kalau mereka bukan mafia, mereka penari kelab malam dengan suit putih (refer Saturday Night Fever)

17) Orang Putih suka makan Chinese Food.

18) Bila dah besar, anak gadis perempuan akan tinggal serumah dengan boyfriend.

19) ....sementara anak lelaki akan duduk dirumah dan tengok Ameriican Football pada hujung minggu sambil minum beer.

20) 70 % Pasangan yang dah berkhawin akan bercerai.

21) Komputer geek biasanya pakai sneakers.

22) Pembunuh Upahan mempunyai jambang.

23) Pelajar nerd yang kena buli disekolah oleh pemain Football. bila mengadu pada cikgu atau guru besar, akan dibuli pula oleh mereka.

24) Pelajar kelas/ kolej bila loceng berbunyi tanda tamat kelas, akan terus bebrgegas untuk balik walaupun cikgu/pensyarah masih lagi bercakap.

25) Dibilik remaja, pasti ada poster kumpulan muzik alternatif digantung didinding.

26) Pelajar lelaki kalau tak ada date pada malam prom akan dianggap loser.

27) daerah terpencil yang penuh dengan ladang jagung adalah sebuah kawasan merbahaya.

28) Spy biasanya talam dua muka atau pembelot.

29) Bila persoalan tentang kepercayaan tuhan diajukan, 95% akan menjawab mereka tidak percaya pada Tuhana atau mengelak dari menjawab soalan tersebut secara jelas.

30) Seorang ibu dan ayah lebih sayangkan anak kandung mereka dari ibu bapa mereka sendiri.

31) Ayah yang tak pergi pada permainan baseball anak lelaki mereka biasanya dianggap sebagai cuai dan tidak sayangkan anak.

32) Mencuba gaun persandingan adalah event paling menggembirakan bagi perempuan US.

33) Arnold Schwarzenegger adalah robot.

34) dan kerana dia robot, sukar untuk Arnold mendapat one night stand.

35) kereta tak perlu dikunci selepas diparkir.

36) Kalau ibu bapa outstation, anak mereka akan buat parti pada waktu malam.

37) ..... Dan biasanya rumah itu ada pool.

38) Di bilik tidur remaja, biasanya akan tergantung gambar pemuzik alternatif.

39) Honda Cup, motor paling banyak dijual takde di US.

40) bekas askar Vietnam akan memakai costum perang kemana sahaja mereka pergi.

41) ..... dan mereka biasanya tak shave janggut.

42) Gaji waitress tak cukup. Mereka survive dengan tips.

43) Grup terapi mudah membuatkan lelaki untuk menangis.

44) Kalau lelaki memakai topi koboi dia samada dari Dallas ataupun Texas.

45) Brooklyn adalah kawasan yang merbahaya. begitu juga dengan Harlem.

46) Stesyen minyak dikawasan terpencil biasanya dijaga oleh orangn tua yang duduk seharian dikerusi malas menunggu pelanggan.

47) Kawasan perdalaman adalah merbahaya. Terutama yang ada pokok jagung.

48) Kalau UFO nak datang kedunia, mereka akan pergi ke White House dahulu.

49) Aku dah lupa yang nombor 49.

50) That theyre rich. Very rich.

4 comments:

paw said...

i like point # 47

47) Kawasan perdalaman adalah merbahaya. Terutama yang ada pokok jagung.

saat omar said...

paw..like the jagung or the point? lol

MOLOKO said...

semua yang tersenarai adalah betul!

49-Rockstars US yang iconic- majoriti kaki 'Stoned'or ada history dengan drug abuse!

syahrulfikri said...

49. alien hanya suka pada kanak-kanak.. dan takut pada orang dewasa...