Wednesday, March 10, 2010

Feveret Line dalam Filem Melayu


Jangan ambil serius post ni. Yang ni aku tulis ketika sedang makan goreng pisang.

Feveret line dalam filem Melayu. Black and white or in color.

1)” Ni yang aku marah ni! AKU NI MARAH NI TAU TAK!!!Capati takde garam! Kopi takde gula! “

2) “ Tuah, kau dan aku bagai tangan kiri dan tangan kanan Tuah”

3) “Tapi, I tak suka yang well done”

4) “Tu yang pak Aji suka tu”

5) “ Lepaslah makan malam kita ni ye Zack?”

6) “Saman? Bayor! Undang-undang jangan dilawan”

7) “Cekuh je parang tu. Boleh kita beradu jantan kita”

8) “ Ei apa syush! Kau memang manusia durjana. Berani kau XXXXX . Baik kau minta maap. Kalau kau tak minta maap lebam bijik mata kau!”

9) “Ling ling, jangan lupa beli chewing gum ye”

10) “ Kau tak boleh tinggalkan kami Zack. Kau tak boleh rosakkan perpaduan yang telah lama kita bina”


Yang nombor 10 tu dialog Raffi Hussein ketika sedang berkonfrontasi dengan Jamal Abdillah dan Syed Sobre kerana Zack ingin meninggalkan kumpulan yang sudah rosak akhlaknya.
Zack sebenarnya malu nak cakap yang dia nak quit kumpulan tu sebab Azura yang suruh.

7 comments:

syahrulfikri said...

“Ling ling, jangan lupa beli chewing gum ye”

shit... ni dari cite apa ni??

saat omar said...

Tekalah Ajin...orang Gombak mesti tahu ni.

syahrulfikri said...

shit ko main sensitiviti budak2 gombak... aku sgt tercabar...!! nanti aku google haha!!

syahrulfikri said...

ooh oki aku dh jumpa hihihi... ko ni funny la saat cam tompel..

C@h@ya!!!! @ intan yg cute!!! said...

haha...gelak je...
xtau nk ckp pe...
minda tertumpu pd “Ling ling, jangan lupa beli chewing gum ye”

Anonymous said...

Intan zaman dulu Chewing Gum tu mahal...macam Coke pun siapa minum kira dah kaya berada gila....nak minum COke kena pi kelab malam ok.

MOLOKO said...

yang ini pun kerap bro..

MARI KITA TENGIK SIAPA YANG KENA!- ada je orang yang nak guna tag line evergreen tu..Thanks to Ibrahim Pendek..ICONIC!