Thursday, January 14, 2010


Kadang-kadang pelik jugak pikir: bila lelaki suka dengar lelaki menyanyi, and theyre not even gay!
.
I mean why should guy adore another guy singing?
.
Maksud aku cuba bayangkan;seorang lelaki didalam bar, melihat Rahim Maarof menyanyi lagu cinta dengan penuh perasaan. Dan lelaki penonton tu akan cakap “What a great singer he is” atau “Such a wonderful singer that man is “ I don’t think that’s normal.
.
Its logical kalau lelaki suka dengar perempuan menyanyi. Why? Sebab we attract to each other as opposite sex. Kelembutan suara perempuan memang seharusnya memikit gender yang sebaliknya. Jadi logiklah kalau suara mereka merdu, sedap didengar oleh halwa telinga lelaki macam kita ni. kita dilahirkan untuk perempuan, dan sebaliknya. Tapi kalau lelaki suka lelaki menyanyi? I don’t think that’s right man.

Yang salah:
“Err apa pendapat encik tentang nyanyian Jamal Abdillah tadi?”
“Oh saya suka suaranya. Lunak merdu. Saya terasa bagai dibuai-buai gelora. Bulu roma saya meremang bila dengar dia menyanyi ” OH man.That’s so gay everybody.
Yang sepatutnya:
“Err apa pendapat necik tentang nyanyian Mamat Exist tadi?”
“Oh yang tu saya tak boleh beri pendapat. Im not entitle to give opinion. Not my league dude” Jawapan macam nilah camni barulah macho.
.
Lelaki yang nilai lelaki lain menyanyi dan cakap sedap hanya nak bagi makan kat Simon Cowell serta kawan blacknya untuk terus cari duit murahan dalam rancangan American Idol.
“U cannot judge me. U man! Go back to listen to Boyzone ok. Only Paula can judge me ”

The funny thing is people been try to listen to hardcore music just because they want to look very manhood. Very cool. They just hide it behind theyre humanistic message. Pity those singers who shout out at the top of their lung for what? to impress another men. yay!

And mafia? theyre tough right? They beat their wife to death then they go hangin at the club watching men singing. Whats wrong with these people?! I dont think thats very tough, wise guy.

So…….. buanglah kaset (kaset tu!) Frank Sinatra, Nirvana, Coldplay, George Michael, Boy George, Eminem, 50 Cent, Pet Shop Boys tu.
Dan kita dengarlah pulak La Roux, Amy Whinehouse, Patti Smith, Bjork, Sharifah AIni, Uji Rashid, Khaty Ibrahim dan lain-lain lagi.
So nanti bila orang tanya, “What do u think Amy Whinehouse as a singer?”
Kita akan jawab “Oh shes very good. Taste like lemon”
That’s a straight answer for a straight guy. :)

2 comments:

MOLOKO said...

Uhhhh...I love Rufus Wainwright! He's sooooo gay!

saat omar said...

trylah La roux ni Shah....gerek gak ah huhuh...