Tuesday, December 29, 2009

WORSE OF THE DECADE

Lupakan apa yang best tentang dekad 00. Kita fokus pada yang worst. Brad Pitt dan Angelina Jolie tak masuk list sebab diaorang ada adopt budak Vietnam.

10) Blog-
The strenght of the this decade is their weakness too.Tiba-tiba semua orang boleh bersuara.Ya ianya bagus kerana dunia semakin demoraktik. Semua boleh bagi pendapat masing-masing. tapi yang lecehnya banyak yang baling batu smebunyi tangan. Dan perkataan2 jahat itu stick kat situ.

9)Facebook-
Sekali lagi, kekuatan 00 adalah juga kelemahannya. Siapa yang nak cari kawan lama bila kita boleh buat kawan baru? Semua yang membuatkan manusia ketagih adalah benda buruk.Kalau tak percaya cakap aku facebook ni teruk, cuba tanya orang kuat Myspace, Friendster, Tweeter apa yang diaorang paling benci;jawapannya Facebook.

8)Jay Z and Beyonce-
Aku cakap Brangelina tak masuk list aku sebab aku nak kasi chance pasa kapel ni. Aku jarang agree dengan Noel gallgher tapi bila dia cakap tak masuk akal Jay Z lead Glastonbury, aku setuju sangat dengan dia. We need guitar muzik ok. Dan juga kerana aku prefer Nas better than him. And Beyonce? She just selling her legs. At least for another black singer like Whitney Houstan for, i know her songs. I dont remember any of Beyonce hit.

7) Brad Pitt dan Angelina Jolie-
Aku tipu. Aku letak jugak nama diaorang.

6)Record shop bungkus-
In happens in here in happens all around the world. Big record strore are crumbling. Tower records, Virgin record, Salem muzik station dah lama dah bungkus. I miss cd shop. Its the best plasce in shopping mall (apart from the book store and the cineplex) nasib baik Rock Records dan Victoria masih ada. Boleh juga cuci-cuci mata.

5)American Idol-
For put singing in new level. All must have a high pitch. Miss the old 80s singer. Most of them cant sing well that true. But at least they got style their own identity. And thats what matters. American Idol teach us that to be a good singer u have to know how to shout. John Lennon is the best singer according to the brit press, but he never shout.
lagipun tricknya sama sahaja. Bagaimana ianya boleh dapat rating tv yang tinggi? Sedangkan penulis skrip sitcom bertungkus lumus perah otak cari punchy dialogue, American Idol cuma tunjukkan benda yang sama je. Bila penyanyi out of tune, Simon dan yang lain (aku tak kenal Paula Abdul dan negro sorang tu) Buat muka selebet. Sama je every season every audition. Dan bila audition session habis, seri siri itu pun hilang, dah jadi boring.
Dan worse thing, semua yang rasa nak appear tv mula pakai costume dan berkelakuan yang pelik-pelik.Ah mudah sangat. Patut pun penulis skrip mogok dulu.

4) Nature disaster-
namanya sedap;Tsunami, Taufan Katrina tapi impaknya ......Hollywood took this idea and try to reminds us how dangerous the world we live in and at the same time making tons of money with a movie starring John Cusack dan Dwayne Johson.Bila ini berlaku kita memang tak boleh nak buat. Only God can help us.

3)Children killer
-Maybe about time we realise thers a serial killer on the loose. Before this we can always let our children play outside. Not anymore. Theres a syndicate, selling people selling babies. Either that or psycho.Its scary


2)Tragedi 9/11
Walaupun ideanya genius(Siapa yang pikir nak langgar World Trade Centre dengan kapal terbang) Tapi tragedinya masih mengejutkan jika dilihat hingga kehari ini. Dan yang teruknya impak pada umat islam seluruh dunia.Its really out of this world.
Macam-macam teori kita dengar, semuanya menarik. Ada yang cakap itu jepun yang buat nak balas dendam Bom Atom. Ada yang cakap itu kerja Yahudi. Tapi akhirnya, umat Islam juga yang kena.
The image of the 00.

1)George W. Bush

5 comments:

MOLOKO said...

Bro aku jenis yang in-loved dengan CD2 aku, it's alarming, bila music2 Stores start gulung tikar! I do hope music fan will turn on vinyl, so there will be new interest gaining among the music fan like us!

Aku suka rank yg last ko letak to! Aku pun nak selit sikit! THE WORST & MOST HYPE IS .......... KJ!

kekure said...

ko tetap nak kutuk Brangelina kan?kejis!

saat omar said...

yeah agree Shah...the best part of shopping complex is the record store. tapi ianya mengejutkan kerana Rock record masih boleh bertahan. Company lain kena belajar dari Rock Record how to stay in the business....

Haha kekure...the list is just for fun. Jangan ambik serius sangat.

kekure said...

Saat,jawapan ko sangat artis okies?hahaha

saat omar said...

Well kekure...sebagai fan Jannifer Aniston, aku hanya menjalankan tanggungjawab aku hahah....