Wednesday, September 9, 2009

Nusantara*

Tak perlu nak sweeping-sweeping gua.

Lu nak tarian Bali berkemban tu, lu ambiklah balik.
Lu nak lagu Negaraku tu? Lu ambik balik.
Lu nak Dangdut dan Iwan? Lu ambik balik.
Lu nak Mee Jawa lu balik? Lu ambik balik.
Lu nak Chow Kit? Ambik.
Lu nak pekerja kontrak lu balik? Lu ambik.
Kalau Thailand pun nak ngaku Menora dia punya, ambik balik.
Kalau lu nak Wayang Kulit lu balik. Lu ambik.
Kalau India nak ambik majlis khawin bersandingnya balik, ambik
Kalau lu nak ambik makan sirih lu balik, ambik
Kalau lu nak ambik balik roti canai tu, ambiklah
Kalau Jepun nak ambik selipar jepun dia balik, ambik.
Kalau lu nak nasi Ayam lu balik, ambik.
Kalau lu kata KLCC tu lu punya, ambik balik.
Lu nak Paramewara lu balik, ambik.
Ambik semua ambik!

Eh jap jap, nanti apa yang tinggal yang kita punya?

*Inspire dari blog Mamat Khalid dan FT

3 comments:

IRA said...

tinggal aiskrim malaysia je laaa huuuu...

saat omar said...

aiskrim malaysia yang dlm plastik tu ek? yg nak kasi hancur tumbuk kat dinding tu? lol...yeah yg tu original kita punya

MOLOKO said...

Kita ada JAMAL, JAMAL ABDILLAH....