Monday, March 2, 2009

Lawak Asal Boleh


"Saat, jom makan Burger King"

"Makan Singh is Kinng?*" tanya Saat balik kerana telinganya sedikit pekak.

hotak kau,makan Burger King ah. Bukan Singh is Kinng! mana boleh makan Singh !!"

.
Ketawa"Ok k. Jom jom."

. "Tulah Saat. kau ni asyik pikir pasal politik je.Burger King pun kau boleh ingat Sing is Kinng ?"
.
"eh tak tak mane ade. Sumpah aku tak pikir pasal politik"

. "Orait lets go"
.
Mereka berdua pun pergi ke Burger King. tapi restoran itu penuh. Kawan Saat mencadangkan mereka pergi ke restoran lain.
.
"Kita pi makan kat The Ship lah saat"
.
"The Ship?"
.
"Ye The Ship-Kapal...."
.
"Kapal?karpal? Karpal Singh?Taknak ah aku makan Karpal Singh"
.
"Bukan Karpal Singlah Saat. The Ship! Restoran The Ship!!"
.
Ketawa "OH aku ingatkan ada restoran Karpal Singh tadi. Ok k lets go"
.
"Tulah Saat, kau ni asyik pikir pasal politik je. The Ship pun boleh buat kau ingat Karpal Singh"
.
"Eh mane ade aku pikir pasal politik. Sumpah aku tak pikir pasal politik. Aku pikir pasal Parlimen je"
.
"Orait lets go"
.
Mereka pun pergi ke The Ship dan makan disitu. Habis makan kawan Saat mengajaknya pergi karaoke.
.
"Ok Saat lepas ni jom kita sing pulak!"
.
Saat mula cuak."Sing? apa Singh?Ada lagi Singh?kata dah takde lagi pasal Singh?"
.
" Aduh Saat...Bukan singh lah Saat. Sing ok Sing! menyanyi. Kau ni asyik ingat politik jelah Saat"
.
ketawa" Sumpahlah aku tak pikir pasal politik. Aku pikir pasal ekonomi"
.
"Ok kalau kau tak pikir pasal politik. esok jom kita makan Burger King, lepas tu kita tengok wayang Singh is Kinng. lepas tu kita makan kat Karpal. dan malamnya pula kita sing sing and sing"
.
"haha good idea. Baiklah. Kita boleh buat dan masuk semua sing kat dunia ni. tapi satu sing je yang kita tak boleh masuk"

. "Apa dia Saat?"
.
"Prison Sing Sing!"Jawab Saat selamba.
.
"Kau pandai. mari kita pergi"
.
"Jom"


* Singh is Kinng adalah filem Bollywood arahan Aneez Basmee lakonan Akshay Kumar dan Katrina Kair. After slumdog Millionaire, Sing is Kinng is the most talk about India film in Malaysia. Thanks to Karpal Singh. :)

3 comments:

idmalina mohamad ideris said...

hahahha...cik saad ni kreatif dlm berlawak la..
lama x mkn buger singh...eheh,burger king....

saat omar said...

kalau pasal makan memang ah aku kreatif idmalina oi heheh...

mane pic konferensi? upload ah...

julie said...

kuang! kuang! adoiyai en saad ni...abis ar karpal singh mula mempengaruhi en saad hahahahha.....