Sunday, December 21, 2008

2008: THE BEST YEAR OF OUR LIVES?


"2008 is the best years of my life!" Seseorang menjerit. Suaranya terdengar sampai ke seisi jalanraya mengalahkan lelaki Jepun yang mabuk pada parti tahun baru. Happy sangat dia nampak.

" Mee too!" balas aku pula.Aku pun nak join gegedik jugak.

"Oh bugger off!" kata dia.

"Betul, betul, sumpah. 2008 is a great year for me too" kata aku bersungguh-sungguh.
"Can i join your club please?" tanya aku lagi.

"What club ?"

"The club of people who thinks 2008 is a great year for them!"

"Oh yeah? U really wants to join that club?"

"Im in! I wanna be part of that club" kata aku tersengih-sengih.

"U think u really lucky in 2008?"

"yes god bless me"

"U think u so fortunate in 2008?"

"I feel Im on top of the world muthafucka!"

" Orait, orait lets see....Kalau kau nak join kelab tu kau mesti ada 5 benda yang bertuah pada aku sepanjang tahun ni. Kalau kau ada semua tu, baru ko boleh join club ituew " katanya bangga.

"Bloddy hell!" kat aku dalam hati. "5 fortunate events? "tanya aku lagi "Ok aku cuba kata aku lagi.

First, i got that cheap and good house in Bandar Seri Damansara dan aku pindah kesana exactly on 1st Januari 2008.

Second, ada orang DBP telefon aku mengatakan yang aku menang sayembara penulisan dan buku aku akan diterbitkan, which makes it three.

Yang keempat, Aku dapat another offer from DBP to write book.

yang kelima, i just discovered Bob Dylan,

yang keenam anak aku selamat dilahirkan,

yang ketujuh aku jumpa balik kawan sekolah yang dah lama tak jumpa (which is all related to the 25th November event) ,

yang ke lapan, aku dah ada blog aku sendiri (ahak)

yang ke sembilan ...aku ada facebook.

yang kesepuluh Bush kena baling kasut

yang ke sebelas Aku finally quit smoking yeah!

yang ke dua belas Anwar Ibrahim masih belum jadi PM (muahaha statement berani mati !)

Yang ke tiga belas..im start to ding painting again..and Fathul was one of my buyer.

Yang ke empatbelas....im going to spend new years eve watching ABBA the musical jangan marah.

(I dont believe in lucky number, as the chinese believe that number 8 brings them luck but i do agree that 2008 has threat me well. I cant complaint. . I should remember this year as one of the best years in my life. The year that opens to a lot of possible things. new hobby, new responsibility.

Its going to be different in 2009 they say. so im prepared to go downhill. But for a while..let me just enjoy the 2008 )

"Wow u have more that 5 fortunate event. You yellow bastard you! Im going to put u in the high list of lucky person in 2008. Its like a really an A+ people there. An international list of lucky people . Reallly god has blessed u. Congratulations, hope 2009 will bring u lucks too" Dia tersenyum menunjukkan gigi emasnya. Dia menghulurkan tangan untuk berjabat. Kami bersalaman.

Dia memasukkan nama aku kedalam senarai high list of lucky person in 2008. Aku melihat senarai nama manusia-manusia yang ada dalam senarai itu Antara nama yang ada adalah Barrack Obama, Anwar Ibrahim, Usain Bolt, Rosnah Mat Aris, Norman Hakim, Mawi and Ekin, Kings of Leon, That guy yang baling kasut pada Bush dan macam-macam lagi. Damn! I am really one fortune bloddy hell!

"How does it feel?" Tanya lagi.
"Wow I cant believe it u put me with the same category as this people" Aku menjerit kegembiraan. "Thanks a lot man i really aprreciate this"
"U welcome. U deserve this. If u have patience. Good fortune will comes to u. eceh. those who dont busy being born, are busy being death" katanya lagi.
Dia mula mengundur diri. tapi sebelum dia balik, aku sempat tanya dia.
"excuse me but i didnt know your name" tanya aku.
"My name is Robert Zimmerman. take care now pal"dia melambai-lambai kepada aku sebelum dia beredar dan terus hilang.
"U too dude"

13 comments:

Christina said...

haha s! good to hear that!

btw, wht book is tht? title please~i'm gonna grab it once it's published!

all the best to u and ur family yea! muaks muaks to ya baby boy :-P

IRA said...

woooohoooo...

nanti buku dah keluar, nak mintak otograp ye.

=)

~!D@~@NG@~ said...

Kalau buku dah diterbitkan bleh dpt free tak? Haha. Bluekz! :P

saat omar said...

ty C...im gonna announce the title later..but its crab lol.

ty ira..orait.eceh.


No prob anga...

syahrulfikri said...

life is a journey brader, every steps we make, we better make it worth while.... yes??

say YESSSS nigga...!!

congrats for the 2008... all the best for 2009 :P

Naz said...

no 6 dan 10 ptut diberi anugerah terbaik!.
haha

Vitamin said...

dah terbit buku. wow!!
saya impressed... itu juga salah satu cita2 saya
buku yang ditulis oleh saya diterbitkan oleh org lain..

saat omar said...

YES ajin YES!!...thanks for the congrat.

:) Naz...memang muka kau macam Bob Dylan.

Syali..u can do it. Just keep on working. Ingat ni motto kita "Kalau bukan kau, siapa lagi?"

carwashku said...

bestnyer ada buku sendiri...tu cita² dari zaman sekolah lagi...bab menulis ni mmg kira boleh la tapi selalu sekerat jalan...idea blackout...tapi camne pun tahun 2008 tetap best sebab banyak exp pasal keta aku tau...dpt rasa merc ngan bm walaupun org punyer hehehe...

Fiona Kab said...

2008? Overall...hmm..hard to say lah En. Saad, but i guess there were bundles of goodies came this year...boleh laa...mishaps pun ade kan..

Fiona Kab said...

Tahniah for the book ya...buku pasal apa tu ek?

saat omar said...

Hi carwash...

yes Fiona..Hope 2009 will bring u more prosperity (or prosperity burger haha)...its a novel about err...family thing

Fish of Pisces @ 5th_E said...

nicely put year end etry kau...


tahniah :)