Thursday, October 23, 2008

WELCOME KID.


Kurang dalam sebulan aku akan jadi ayah...Oh my god the thought of that could make me pengsan. tapi itu bukan bermakna aku tak suka dapat anak. Sape tak suka dapat anak...aku pengsan kerana aku tak sangka ada budak nanti akan berbinkan Mohd Saad.
kalau dulu jangankan pikir nak dapat anak...Kahwin pun dulu aku tak pernah pikir dahulu.
tapi kententuan tuhan siapa tahu...the boy/girl needs a father and i was chosen for them.
Sekarang aku tiada pilhan lain kecuali memikul tanggungjawab ini dengan sepenuh hati.

Come out come out now im ready for u kid.

So far tak decide lagi pasal nama dia. Its like a never ending struggle .
beberapa nama dipilih..antara yang aku suka adalah LYDIA IRIS. LIDIA dalam bahasa Arab ada maksudnya dan IRIS sebab bila dia dah besar nanti aku nak dia masuk IRA..(IRISH! get it? hehe ) just kidding. IRIS adalah nama bung yang aku sendiri tak pernah tengok. Well i just like the idea of naming a girl after flower, nampak feminist sikit..like Melur, Mawar, dan juga Popi. (hahaha just kidding again ok)

Kalau akhirnya LYDIA IRIS yang dipilih it suit me well....nickname dia boleh jadi DIARI. lyDIA iRIs (get it?) But the mother wont allow it when i told her this creative combination.
Well why not ..imagine at 13 years old when she have her own diary..and her nickname is DIARI too..isnt that sweet? ironic right.

Why cant we have artistic name ? Look at PAK AGI...his sons name is GIBRAN AGI. (AGI= Abdul Ghafar Ibrahim) Dont u think its a weird name? Not weird sir its cool.
not weird sir because Pak Agi is an artist and its a green light for him to have artistic name for his son. But why not me? im an artist too! right? (kah kah kah)
well aku tak kisahlah nama anak aku apa...itu aku biarkan pada mak dia. Sebab dia yang tanggung dalam perutnya 9 bulan hehe...
berikut adalah senarai nama-nama untuk bayi lelaki atau perempuan yang aku pernah consider sebagai nama anak tetapi tak sampai hati nak bagitahu kat emaknya sebab tahu dia mesti tak akan setuju;
1) Demi Masa
2) Ahmad Dhani (eceh)
3) Anwar Ibrahim (muahahah)
4) Diri.
5) Mawar.
6)Bumi something
7) Alam.
8)Deria.
10)Rumi
macam tak percaya kan? baru korang tahu betapa seninya aku...kah kah kah.




15 comments:

IRA said...

yay. seronotnya. nak cop jadi mak angkat boleh?

ala, letak nama ira pun ok pe...

=D

saat omar said...

ira mesti ah jadi godmother...that goes without saying la u ollss...

IRA said...

hahaha... dah terjangkit penyakit meriah uollsss...

how about bayu, orked,kasih,...eh, tak tau lagi laki ke perempuan ke?

nak seperais ek?

ape-ape je tawww...

saat omar said...

bayu ok, kasih ok, Orked ok...nama2 simple camtu yg saya sukahhh..

hari tu dah scan dah, tapi tak nampak jantina sebab dia tunjuk penumbuk kat scan tu..muahaha

M.U.S.E said...

hahahaha

lawak la pulak~

nama2 ala2 arab x mau ke?
mcm Ainul Mardhiah ke...Ayu Raudhah ke...Atifah Farhana ke.. for girls la...

for boys..mcm Fadlan ke...Tajrin Faruqi ke....isk~

nganganganga

maPieCeoFarT said...

en.saat... kalau perempuan letak nama aleeya insyirah... kalau lelaki plak, fahri mukminin... ok tak...?

+ jgn pjg² sgt macam nama saya, lambat nak isi borang... huhu... +

Aidil Khalid said...

LYDIA, kalau diterbalikkan ejaannya, jadi aidyl. Hehe.

coffeeHolic said...

wah, en saat, congrats!
mesti berdebar2 rasanya bukan

lydia iris was a perfect name:)

aRe You? said...

i tau patut letak name ape!!!
sulaiman hamzah!!
huahuahuahauahua....

*gelak guling2*

kalau pompuan lak...amynah!

Pyanhabib said...

takbir!

colourful chicken a.k.a situmas a.k.a dauz said...

tahniah!

Tengku Putera Rio Rosales Iman Adqhlan Al'Mulk said...

Congratulaziion...
Kalu bagi nama anak pelik2 best gak. saya teringin gak kalau nama saya dulu di berik yang pelik2. tapi apa pun saya syukur dengan nama saya sekarang. apa pun en. saad nama pelik2 ni, lama2 kita sebut menarik.

saat omar said...

terima kasih semua yang bagi komen...

l.i.f.e said...

hah! kalau boy letak la ALAM CERIA. sah nanti ceria je.

hahaha ayu nya komen jahat!

jgn letak insyirah. aku dah chop utk anak pompuan aku yg aku tak tau bila tahun nak lahirnya. faiqah nuraian dafeena insyirah. such a mouthful name, tp sangat best. ngeeee

kamal sabran said...

aku cadangkan nama:
boy : Saat Jr
girl: Saaton