Thursday, September 11, 2008

JUMAAT


SURAT UNTUK ANAK YANG BELUM LAHIR: PART 1


Dear son,

Actually i have no idea about your gender yet. But consider the son as a working title ok. And i assume youre a boy...just like we hope u would ne. And even if youre a girl. We welcome u too to this world yang penuh ranjau but beautiful at the same time. Mostly its beautiful lah. God bless u son.


Dear son,

I dont have a name yet for you. Not yet. Thats your first conflict. Our first conflict. me and your mom never argue about anything yet. Not yet. Not in how we spend our money, not when i bought tin toy, not about house interior and not even about what movies to watch. But once u a 3 month, we start to argue about whats the right name for u. Whats your mom suggest i dont agree and whats i suggest never suit your mom. We debate so much about it that one day we decide not to discuss anymore.

kalau ikutkan ayah, mahu saja ayah namakan kau dengan nama DEMI MASA. lain sikit. kreatiflah konon eh maklumkan ayah kan ke artist hehe...tapi betul juga kata mak kau nanti kawan-kawan kau akan ketawakan kau. tapi takpe my son, anak gwyneth paltrow namanya Epal dan anak jason lee pulak Inspektor apa ntah. tapi itu orang putih my son


My son,

sudah tentu ada nama-nama lain yang cool untuk kau, seperti Syahrulfitri Ajin, Nur Afifi, fasyali antaranya tetapi itu semua kawan ayah. I cannot repeat the past son. But dont worry....names like Danial, Shafiq, Ashraf is soo common nowaday and im never let u gonna share its name too my son. I try to make it short and sweet so its going to be easy for u to fill any forms any forms. And easy for your standar one teacher to yell at you once u in primary school.


My son or daughter,

So far i like with Amin Naufal....kalau tak ada aral melintang that would be your name. it will looks cute on you. easy to spell easy to remember my son.

Yeah that suit you...if youre a boy. But if youre a girl...that would be another different struggle. We just want all the best for u.


haha and u wish u could pick your own name eh son? maybe someday, later when u foind the girl that u love and marry her....the time will come my son. You just have to grow up first....


till then son...


14 comments:

syahrulfikri said...

aa thats the sweetest thing saad... im gona look forward for the big day.. im going to be an uncle :)

Christina said...

hahaha... sweet!

l.i.f.e said...

sweet!

mcm ni rupanya org seni eh

semoga selamat semuanya lah saat

vitamin said...

hahaha. nama fasyali tu satu dalam sejuta tu. haha. bubuh nama Vitamin je en saat. haha.

kalau nak panjang sikit, letak nama Kolestrol, karbohidrat..haha..gurau je.

IRA said...

aawwww...

Demi Masa ? Menarik tu...

biar siapa pun namanya, apa pun jantinanya... semoga sihat2 dan baik2 belaka.

M.U.S.E said...

wah...

tahniah~!

yg ke brp ni?

be loved, love and be lovable said...

cadangan:

Zulfikar Iskandar ke...
Rezza Asraf ke.....

Myra Syahiera ke...

klu nak nama melayu....
Siti Raaudiah ke...
erm..... Fatiah ke...

xtau dah... apa kata en.saad cari nama dalam panduan nama untuk islam untuk bakal anak?

be loved, love and be lovable said...

cadangan je...
but terharu baca surat...
huhu...

purple puppet said...

amin naufal...
sweet n humble name...
welll...great choice...

Fish of Pisces @ 5th_E said...

*tear~

sweet nye ko.

Apa2 pun Ad, nama akan reflect balik peribadi. Agama juga menuntut memberikan nama yang indah serta bermaksud baik. Macam aku, maksud nama aku dalam bahasa Melayu ialah Cahaya Kelembutan *hehehehehe* ade gak minah kat Pizza Hut sect 14 PJ bagitau aku (dia student Matrics UIA) maksud Afifi tu maksudnya PEMAAF ( http://poissondepisces.blogspot.com/2006/10/not-eid-entry.html )

Hehehehe.. ni aku jumpe kat web.

Amin = Yang amanah, yang dipercayai
Naufal = Dermawan

:) Good luck Ad! Aku doakan ko dgn Jaja baik2 pakat cari nama bakal anak yang bakal dilahirkan. Selamat memasuki era FATHERHOOD. U'll make a great dad !

saat omar said...

wow...ty semua. Itu baru part one. Banyak surat lagi akan dtg menyusul haha..

CT Cutielady said...

cute.. Hmmm nampak sah Saat dah tak sabar nak jadi ayah lelagi akan ke TEMBAMAN jaja skrg ni kan? Perut jaja pun (aku dah nengok gamba jaja) sungguh BESAU!! Neway.. whatever name you'll be giving to your child, doaku semoga dia akan menjadi anak yg soleh/soleha.. Amin :)

kojuta said...

:) so sweet.. terharu nyer bakal ibu... :)

CikAjun said...

hehe.
so sweet.
besok bile anak en saad dah besar, tolong la bg die bace blog nie.sure die touching gile.
hehe.