Sunday, January 16, 2011


Keith, lu bila nak dapat Sir?


1


Ah Monday.

Monday Blues. Monday fuckin blues.

baru aku faham, nak start Monday ni slow sikit. Semua masih in mood for holiday.

Pagi-pagi aku dah dikejutkan dengan pertanyaan student practical nak tukar tempat praktikal. Yang lucunya aku macam boleh agak benda-benda macam tu akan berlaku. Dan walau macamana aku cuba yakinkan mereka dulu yang cari tempat praktikal baik-baik, jangan nanti tengah buat praktikal tiba-tiba nak tukar. ianya terjadi juga.

Aku taknak pikir pasal tu pagi-pagi ni.Aku nak ingat benda-benda yang sweet untuk aku mulakan Monday Blues ni.

2
Jumaa lepas, kelas dengan part one, student panggil aku sir.

Bukan seorang student tapi satu kelas.
my first impression adalah "Korang ni dulu dari mana ? Convent atau Lim Kok Wing?" lol. Sepuluh tahun aku disini inilah kali pertama student Melayu gelarkan aku dengan panggilan sir.

Mula-mula aku cuba halang "eh jangan panggil saya sir..panggil encik saja" Tapi kemudian aku pikir kenapa tidak? Sekali sekala kenapa tidak. Aku tak ada hak nak halang kreativiti diaorang.

Sir, not bad at all. Cute juga bunyinya. Macam Sir Mick Jagger, Sir Elton John dan Sir Bob Geldorf.
Sounds English and rock. Im sir now.

4 comments:

MOLOKO said...

Ahhh cool pic dude!
To Sir With Love by Lulu*

saat omar said...

Trent Reznor won the best score in Golden Globe for Social Network and he tweet "Holy Shit"

syahrulfikri said...

bestkan, org panggil sir? rasa cam tinggi darjat hahaha...

MOLOKO said...

ohhh aku kena cari itew OST album dude- tqvm for the info..quite lost lately..haha