Saturday, May 10, 2008

Public Sevice Announcement: CYCLING IS GOOD,SMOKING IS BAD




Hari ni hari sabtu. Thank god its friday and thank god !! its saturday. I love weekend who doesnt?. But sometimes weekend could be quite boring...especially for those who are workaholic like me. Actually I really have no idea what should i do on off days. I wake up in the morning, get myself a newspaper, a nasi lemak. and when i get home...i just feel like i want to crawl back to my bed and sleep again.

Not doing anything is dangerous cause this is the time i felt like i wanna go back to my smoking habit.
jadi untuk mengelak tragedi itu dari berlaku..aku tgk tv kejap, kemudian tidur kejap. Cuba menulis kejap tapi bila panas aku takde idea. kemudian mandi kejap, kemudian sembahyang kejap. Kemudian tidur lagi.

dan petangnya aku mula berbasikal. oh yes This is the highlight of my day.

i love cycling. The only sports that im really attached to. Setiap kali hujung minggu itulah yang paling aku utamakan selain dari keluar window shopping atau tgk wayang. Tapi cuma kebelakangan ni bila badan dah mula sakit sakit dan letih slelau (maklumlah dah tua) silap aku juga, 10 tahun yg lepas aku menjalani aktivit seharian tanpa mengindahkan masa untuk bersukan. maklumkah ketika itu RBS, satu persatuan pelajar yang aku ikuti semua ahlinya adalah orang-orang anti sukan hehehe...)Aktiviti mereka hanyalah duduk dikedai kopi dan minum nescafe serta menghisap rokok. Itu sebablah sekarang perut aku buncit sikit)
Well anyway, itu semua dulu. seperti yang kau tahu lately aku sangat mengambil berat tentang kesihatan dan cara hidup yang sihat. Sekarang aku tahu apa yang harus aku buat untuk menjadi kembali sihat dan lebih bertenaga. :)

Cycling is good while smoking is bad...jadikan motto ini dalam hidup anda ; TIADA HARI MINGGU TANPA BERBASIKAL. Insyallah..anda akan lebih menikmati kehidupan anda

4 comments:

nrlhd84 said...

bgus2...lps ni ko kurus ahh saat..hehe..truskan..

kamal sabran said...

shit, aku dah lama tak berbasikal!

Syamsulfaiz said...

Salam bro Saat. Aku tersinggah di sini setelah menyinggah di blog Kamal Sabran, setelah Kamal Sabran menyinggah di blog band aku di sini.

Ini blog pasal nak berenti hisap rokok? Aku sokong 100% brader pasal aku pun tengah berhenti hisap rokok ni. Aku berenti bulan May 2007, sampai sekarang masih berjaya. Aku pernah berenti selama setahun dalam tahun 1998 tapi lepas tu terhisap balik. Waktu tu aku ganti rokok dengan coca cola. Akibatnya aku ketagih coke plak. Kali ni aku berenti secara natural. Minum air mineral banyak2 kalau air liur meleleh nak rokok.

Teruskan usaha kau untuk berenti bro. Kalau nak baca blog aku sudilah ke sini.

CT Cutie said...

yes saad.. hidup kita berbasikal hingga merobek yg tak patut... kweng kweng kweng.. Yok kayuh beskal...